Nema više kladionica na Baščaršiji Istaknuto

ocijeni
(1 glas)

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad prihvaćen je prijedlog Naše stranke da se kroz Odluku koja reguliše zakup poslovnih prostora onemogući otvaranje kladionica na zaštićenom području Baščaršije.
"Drago nam je što su načelnik, kao i većina vijećnika, prepoznali pozitivnu namjeru koja je stajala iza ove naše inicijative, te činjenicu da ona ide u prilog lokalnoj zajednici.

Baščaršija je vjerovatno i najznačajniji simbol Sarajeva i od izuzetne važnosti je da je zaštitimo od nepriličnih djelatnosti", kazao je Vedran Grebo, vijećnik Naše stranke u Starom Gradu.

Imali smo početnu situaciju u kojoj su Štrosmajerova i Baščaršija bile uključene u istu cjenovnu zonu, ali i istu zonu u smislu definisanja poslovnih djelatnosti. Naš argument je bio da se te dvije ulice strukturno razlikuju i da mogu ostati u istoj cjenovnoj zoni, ali da ih je potrebno razgraničiti u smislu definisanja poslovnih djelatnosti, navodi se u saopćenju Naše stranke.

"Dat će se rok od nekoliko mjeseci da se postojeće kladionice na Baščaršiji zatvore. Da ne bude zabune, nemoguće je za dan ukloniti navedene objekte, ali realno je očekivati da do ljeta neće više biti nijedne kladionice na zaštićenom kulturnom području Baščaršije", pojasnio je Grebo.

Dodao je i da će po prijedlogu koji nije potekao iz NS-a, ali je dobio podršku vijećnika NS-a, i na svim drugim područjima u općini biti povećane cijene zakupa za sve subjekte koji organizuju igre na sreću.
Izvor: Klix.ba

Komentiraj

Osigurajte unos svih neophodnih informacija koje su označene sa zvjezdicom (*). HTML kod nije dozvoljen.

Pretraži dućane

Baš dućani

Booking.comNajnoviji dućani

Najbolje ocjenjeni dućani

Dućani sa najviše recenzija

Popularni dućani