Bakrorez oduševio Hartman Istaknuto

ocijeni
(0 glasova)

Članovi Udruženja "Tradicionalni zanatski esnafi" jučer su u "Kući sevdaha" na Baščaršiji poznatoj francuskoj novinarki i publicistkinji Florens Hartman (Florence Hartmann), koja se istaknula širenjem istine o zločinima u Bosni i Hercegovini, dodijelili specijalno priznanje za angažman i doprinos afirmaciji BiH.  

 

Simboli grada

Umjetničku sliku Hartman je uručio Nasir Jabučar, predsjednik Skupštine Udruženja, koji joj je tom prilikom zahvalio na svemu što je učinila za našu zemlju.

- Cijenimo trud, rad i hrabrost Florens Hartman, jer bez istine ne možemo dalje. Pratili smo sve što je radila ove godine, objavila je i knjigu, ali nije mogla doći za Dan državnosti da joj uručimo poklon. Riječ je o bakrorezu, na kojem su vjerski objekti četiri konfesije koje žive u Sarajevu i sa mostom koji ih simbolički spaja - kazao nam je Jabučar.

Hartman nije krila oduševljenje poklonom, a druženje sa zanatlijama nastavila je uz bosansku kafu i tradicionalne kolače, dok su se u pozadini čule najljepše bh. sevdalinke.

Uživa u druženju

- Žao mi je što u novembru nisam bila u mogućnosti doći u Sarajevo, ali sam sada tu i drago mi je što sam Novu godinu dočekala u ovom gradu. Uživam u svim ljepotama grada i radujem se druženju s ovim divnim ljudima. Planiram obići obnovljenu Baščaršiju, Zemaljski muzej, pogledati film... - kazala nam je Hartman.

izvor: Avaz.ba

Komentiraj

Osigurajte unos svih neophodnih informacija koje su označene sa zvjezdicom (*). HTML kod nije dozvoljen.

Pretraži dućane

Baš dućani

Booking.comNajnoviji dućani

Najbolje ocjenjeni dućani

Dućani sa najviše recenzija

Popularni dućani